Marhuľový ostrov prináša príbeh o ľuďoch, ktorí chcú byť milovaní a chcú milovať

13.04.2011 Celý región

Bratislava 12. apríla (TASR) - Nový slovenský film Marhuľový ostrov - podmanivý príbeh ženy skúšanej životom, plný vášne, krutostí osudu a nespútanej lásky - prichádza do kín vo štvrtok 14. apríla. \"Divákom prinesie príbeh o ľuďoch, ktorí chcú byť milovaní, ktorí chcú milovať a bohužiaľ, niekedy osud sa s nimi tak zahrá, že aj keď sa im zdá, že to je už naplnené, tak sa to nejako tak vždy skomplikuje, že sa to celé pokazí,\" povedal pre TASR režisér Peter Bebjak, ktorý na svojom celovečernom debute pracoval takmer päť rokov, pričom samotné nakrúcanie trvalo tri roky.
Marhuľový ostrov sa odohráva na južnom Slovensku, na samote ukrytej v marhuľových sadoch. Film diváka vtiahne do víru vášní troch mužov k jednej osudovej žene a jej lásky k nim so všetkými strasťami a radosťami. Snímka rozpráva o hľadaní šťastia, ale aj o spolužití ľudí rôznych národností na juhu Slovenska.
\"Pre mňa nie sú dôležité umelo vytvorené konflikty, že či je niekto Maďar, Slovák, na akom území kto kde žije, pre mňa je dôležité, aký je kto človek. Keď je niekto poctivý, dobrý, je mi jedno, akého je etnika,\" komentoval režisér pozadie emócií plného filmu, ktorý bol ušitý na mieru herečke Szidi Tobias. Predstaviteľke silnej ženy Babiky vidiecke prostredie vyhovovalo, problém jej robili len niektoré scény.
\"Nemala som problém s marhuľami, vyrastala som a žijem na dedine. Zo všetkých scén som mala najväčší problém so šklbaním vtáctva, bažanty mi smrdeli. Ešte väčší problém som mala pri milostných scénach,\" prezradila herečka a speváčka, ktorá si po dlhej dobe zahrala vo filme len vďaka tomu, že jej ho napísal manžel. Autorom scenára je totiž textár pesničiek Peter Lipovský, Marhuľový ostrov je tiež jeho scenáristickou prvotinou.
\"Je to úplne prvá vec, čo som napísal. Predtým nebolo nič iné, ani len poviedka. Ja som si to tak riskol,\" uviedol pre TASR Lipovský, ktorý svoj debutový scenár vytvoril v roku, keď sa prvýkrát na Slovensku nenakrútil žiaden film. \"Povedal som si, keď sa tu netočia filmy, ja to idem skúsiť,\" dodal debutujúci scenárista, ktorý našiel inšpiráciu v čarokrásnych zákutiach Žitného ostrova.
Film Marhuľový ostrov, v ktorom popri Szidi Tobias podávajú mimoriadne herecké výkony Attila Mokos (Pokoj v duši, Nedodržaný sľub, Krajinka), Peter Nádasdi (Nesmrteľní) a György Cserhalmi (Želary, Neha), vznikol v produkcii spoločnosti D.N.A. Production. Do slovenských kín snímku prináša Film Europe.
 

Vyberte región